Vormingsplan Rugby Vlaanderen

Beste jeugdcoördinator,

Omdat het coachen van jeugdspelers jonger dan 12 jaar een andere aanpak nodig heeft dan het coachen van u19 of senioren en best een moeilijk gegeven is, zal de Vlaamse Rugbybond deze coaches extra gaan begeleiden en ondersteunen.

Hoe zal dit in zijn werk gaan:

Elke club met jeugdploegen jonger dan 12 jaar krijgt minstens 1 bezoek per jaar. Met deze bezoeken zullen twee jeugdcategorieën en hun coach(es) tijdens hun training geobserveerd worden. Nadien zorgen we voor  feedback over hun inhoud, organisatie, aanpak,… Wij zorgen ook voor een voorbeeld trainingsvoorbereiding van hetzelfde trainingsdoel om zo samen naar een goede manier van coachen aan jeugd spelers te zoeken. Er zal ook nog voor extra documentatie gezorgd worden die specifiek is voor de leeftijdsgroepen.

Hoe kan je hier als club aan meewerken:

  • De trainingsuren en dagen van de categorieën u6-u12 doorgeven, zodat we een planning kunnen maken van de bezoeken aan de verschillende clubs.
  • Bepalen welke 2 categorieën het meeste nood hebben aan zo een bezoek en ze naast elkaar laten trainen tijdens het bezoek.
  • Een week op voorhand het trainingsdoel doorgeven van de trainingssessie.

Geïnteresseerde clubs kunnen ook een bijscholing “Hoe te spelen met jeugdspelers onder 12 jaar” aanvragen. Hiervan kan je meer info vinden op www.vlaamse-rugby-bond.be

Hopend snel van jullie te horen,
Vriendelijke groeten,
Dries Michiels
sporttechnisch medewerker
+32494999543