Wedstrijdverslag Queens

23 maart 2017

RC Pajot vs RC Curtrycke Queens

Zaterdag 18 maart 2017, 10:45 afspraak Decathlon. Vandaag spelen we een belangrijke wedstrijd tegen Pajot, de overwinning glipte ons maar net door de vingers op de thuiswedstrijd in november en wij willen revanche. Schuine velden, koeienstallen als kleedkamers en niet te vergeten pony’s als mascotte. Niet enkel het uitzicht ook de geur laat het ons weten, geen twijfel mogelijk we zijn in Het Pajottenland beland.

READY, READY, KUT. We zijn gestart. In de eerste helft zet Pajot, weliswaar met wind in de rug, druk op onze helft. Desondanks bieden we fors weerstand, onze verdediging is standvastig maar moet er toch aan geloven, Pajot speelt een penalty op de 5 meter en duwt zichzelf naar een eerste try. De “kickster” van de tegenstander maakt de conversie, maar we blijven erin geloven. Het euforische Pajot waagt nog enkele pogingen, maar Curtrycke begeeft zich steeds meer op de helft van de tegenstander.  Pajot, voelt de dreiging en hightackles zijn het gevolg. Een opeenvolging van penalty’s in ons voordeel determineren het spel. Helaas kunnen we er geen try uithalen en gaan we de rust in met een achterstand. Er is nog niets verloren en dankzij de motiverende woorden van kapitein en trainers, blijven we het volle vertrouwen hebben. “Der ip en der over”

Tweede helft gaat opnieuw gelijk op, we doen ons uiterste best en gooien ons volledig in de strijd. Niet verwonderlijk neemt Ella dit te letterlijk en moet haar neus eraan geloven. Ook Louise krijgt de volle lading en bezeert zich aan de schouder. Uiteindelijk krijgen we een penalty tegen en kickt Pajot ze tussen de palen. 10-0 eindstand.

Afgedroogd zoals sommige journalisten doen geloven? Geen sprake van! De dames van Pajot stonden tegenover een harde, sterke tegenstander die meer dan eens gevaarlijk dicht de try line in het vizier hadden. Bibber alvast Pajot want wij zijn inderdaad gebeten op die revanche!!

Merel Balcaen