RC Hasselt vs RC Curtrycke XV

Op zondag 30 april verzamelden de gents van rugby club curtrycke zich terug aan de postiljon om met z’n allen te vertrekken richting Hasselt om de voorlaatste match van dit seizoen te spelen. Na enkele nederlagen was iedereen vastberaden om de overwinning binnen te halen tegen RC Hasselt.

Na een korte tegenvaller ( de truitjes en broekjes waren niet op de bus geraakt) kon de match van start gaan. Curtryke zette de match goed in en kwam snel op voorsprong door een mooie penalty van Benoit Vanherpe. De voorsprong werd nog uitgebreid tot 0 – 6 nadat Hasselt Curtrycke een tweede penalty gaf. De hitte en de vermoeidheid begonnen wat toe te slaan op het einde van de eerste helft, waardoor de gents enkele steken lieten vallen en Hasselt zo de kans gaven om terug te komen tot een score van 7 – 6. De rust werd dus ingezet met een kleine achterstand.

Na even uit te rusten ging de tweede helft van start waarin Curtrycke opnieuw de leiding nam met een eerste try van Michael Vanthournout, 7-13. Het was een spannende tweede helft, want Hasselt kon terug komen met een tegentry en Curtrycke stond opnieuw achter, 14-13. Maar niemand liet de moed zaken en er werden weer enkele penalty’s afgedwongen die verzilverd werden door Benoît Vanherpe. Op het einde werd er nog nog een try afgekeurd voor Hasselt door een schermutseling in de voorgaande fase, die resulteerde in een gele kaart voor beide ploegen. Met 14 tegen 14 bleef Hasselt druk zetten maar Curtrycke hield stand. De match werd geëindigd met een score van 14 – 19. Na al het harde werken op training werden we beloond met een mooie overwinning die achteraf nog stevig werd gevierd.