RC Hamme vs RC Curtrycke Queens

Zaterdag 4 februari 2017 staat een belangrijke match op het programma: Hamme is onze tegenstander. De thuismatch zit nog vers in ons geheugen, we willen revanche voor de 43-0 die ze ons in september aansmeerden.

Het veld ligt er sappig bij, de regen voegt daar nog wat aan toe en de tegenstanders lijken er helemaal klaar voor. Maar dat is NIETS, vergeleken met ons enthousiasme en onze vechtlust. We gaan ervoor.

In de eerste helft laten ze ons meteen merken dat ze ’t ons niet gemakkelijk gaan maken: de eerste try die we tegen krijgen (na 17 minuten), schudt ons goed wakker! Dat laten we niet meer gebeuren! Hamme blijft aandringen. We spelen bijna de hele eerste helft op onze kant. Dankzij ons veel effectief trainen op verdediging kan Hamme niet meer tot een try komen. Ofwel is Hamme daar een beetje gefrustreerd door, ofwel komt de pauze te laat en hebben ze daar een klein hongertje, in ieder geval moet Sien haar arm er aan geloven.

Maar we gaan met achterstand de rust in, zo kan dat niet blijven duren. Bij het begin van de tweede helft kunnen wij dreigen en meteen als we in de buurt van Hammes trylijn komen, vegen we onze nul van het scorebord. Dankzij Ine’s conversie gaan we zelfs op kop! Dat is even schrikken voor Hamme.

De tweede helft spelen we vooral op Hammes kant. We hebben er een goed oog in, want de tegenstander is niet slecht bezig en toch kunnen wij ons spel opleggen. Na nog een try van ons (nu jammer genoeg zonder conversie) ziet het er helemaal OK uit! Voor ons tenminste, want Hamme geraakt nog een beetje meer gefrustreerd en wil die achterstand koste wat het kost wegwerken. Ze blijven hun volle gewicht in de wedstrijd gooien, maar helaas voor hen kan Hamme in de tweede helft geen try leggen.

5-12! Een overwinning erbij. We keren enorm tevreden, en toch wel uitgeput, terug richting Decathlon.

Ellen Veelaert