Wedstrijverslag Gents

RC Curtrycke XV vs RC Haspinga

Het doel van Rugbyclub Curtrycke was duidelijk, eindelijk nog eens punten pakken! De wedstrijd was 80 minuten gelijk opgaand. Maar het was RC Haspinga die aanvallend het initiatief nam waardoor de Kortrijkzanen zich vooral moesten bezighouden met verdedigen. De verdediging is een punt waar hard aan gewerkt werd de laatste weken en dit was te zien. De tegenstander werd op beslissende momenten afgestopt en soms zelfs achteruitgeduwd. Desalniettemin kon Haspinga toch een gaatje vinden en de score openen: 0-5. De aanval van Kortrijk was minder sterk dan hun verdediging, maar net voor rust kon Melchior Mertens toch de score openen voor Rc Curtrycke. Benoît Vanherpe zette de conversie om en plaatste zo de 7-5 ruststand op het bord.

Na de rust kregen we hetzelfde wedstrijdbeeld. Haspinga die aanvallend sterker was, en een Kortrijkse verdediging die zich niet gemakkelijk liet vloeren. Aanvallend was Kortrijk nog te onzeker en werd er niet veel vooruitgang gemaakt. Langs beide kanten waren er heel veel fouten, wat de wedstrijd er niet gemakkelijker op maakte. Veel scrums en penalty’s zorgden ervoor dat het spel vaak werd stil gelegd. Dit was goed om regelmatig op adem te komen, maar verhinderde om vlot te spelen. Wederom was het Haspinga die een slechte opstelling bij een penalty en de daaropvolgende line-out (inworp) genadeloos afstrafte. Meteen na de herstart zette Kotrijk goed druk en kon ze de bal meteen terugwinnen. De lijn werd volledig afgespeeld en de bal kwam terecht bij Lucas Lamote die de bal achter de lijn kon neerduwen. Ook deze conversie werd door Benoît Vanherpe (nipt) omgezet waardoor Rc Curtrycke de laatste minuten met voorsprong inging. Het noodlot sloeg echter toe toen na een miscommunicatie bij een teruggeschoten bal Haspinga de bal simpel achter de lijn neer kon leggen en zo de eindscore van 17-20 vast te leggen. Alhoewel er meer inzat, pakt Rc Curtrycke toch 1 defensief punt (door met minder dan 7 punten te verliezen).

Er resten nu nog 2 wedstrijden waar het doel is om met de volledige buit aan de haal te gaan. Volgende afspraak: 30/04/17 in Hasselt.