RC Curtrycke Queens vs RC Binche

Op de (voor die ene keer dan toch) zonnige, droge, zanderige rugbyterreinen van RC Curtrycke trotseerden we dames van Binche. Met 19 dames op het wedstrijdblad hoopten we op de overwinning. Het grote aantal supporters duimde samen met ons voor een prachtig resultaat.

De eerste lentezon bleek ons even parten te spelen. Al vermoed ik dat het misschien niet de lentekriebels waren die ervoor zorgden dat we niet meteen in de match zaten. Snel kregen we een eerste try tegen, 0-5.
Het bleef een moeizame eerste helft. Speelsters op andere posities, kleine fouten, hier en daar een high-tackle, veel “knock-on’s” en gaten in de verdediging zorgden dat Binche af en toe doorbrak. Maar de Queens konden de bal telkens heroveren. Na twaalf minuten kwamen we toch dichter bij de tryzone. An-Marthe Ingelaere (*volgens de videobeelden “heldinne”*) wurmde haar tussen enkele tegenspeelsters en drukte de bal over de trylijn.  5-5!
Onze pack-speelsters beukten samen, stap voor stap, dichter naar de trylijn(*dat in het zonnige, dorstige weer*). Toen we aan de trylijn stonden, speelden we zeer klassiek de bal open naar onze winger. Jammer genoeg konden we geen try verzilveren, want de bal werd opgehouden door de speelsters van Binche. We gingen de rust in met een gelijkstand.

De tweede helft startte met heel wat scrums, maar al gauw kwam er weer wat dynamiek in het spel. Snel gingen we weer op tegenstander hun helft spelen. De Queens leken eindelijk hun drive te vinden. Vanuit een scrum brak één van onze jongste telgen, Joni Van Asten, door . Uitstekende support zorgde ervoor dat Louise Maes de try kon scoren,10-5.
Door een onoplettendheid in de verdediging kon de scrumhalf van Binche doorbreken. De razendsnelle tegenspeelster legde de try en de conversie werd gemaakt. 10-12.
De Queens bleven niet bij de pakken zitten en speelden tegen het einde van de match hun spel. Pack en lijn speelden mooi samen. Vanuit een scrum kon Joni Van Asten als nummer 8 door de verdediging van Binche breken. 17-12. Kort daarna vond Elise Verdonck ook haar weg naar de hoek van het veld. Als winger spurtte ze verschillende keren de tegenstanders voorbij. Helemaal op het eind van de wedstrijd zorgde ze er ook voor dat ze de eindscore op 22-12 kon zetten. De vreugde was groot toen de scheidsrechter het eindsignaal gaf.

Hoewel de Queens reeds betere en meer dynamische matchen speelden, wonnen ze.
Op 1 april staat La Hulpe op het menu. De Ladies van Rugbyclub La Hulpe staan eerste in het klassement. Dat wordt geen lachertje!
De Queens hebben nog wat werk aan de winkel. Maar de ongelooflijke teamspirit, motivatie en skills van de Kortrijkse dames zal er zeker voor zorgen dat de dames van La Hulpe het niet gemakkelijk zullen hebben. Ladies van Rugbyclub La Hulpe, we verwachten jullie!

Emmy Louage