Galawedstrijd België – New Zealand Army

Persbericht  – Vlaamse Rugby Bond
Galawedstrijd  België – New Zealand Army

In het kader van de herdenking van de Groote Oorlog, organiseert de Vlaamse Rugbybond in partnerschap met de Belgische Rugby Bond, de Nieuw-Zeelandse Ambassade en Memorial Museum Passchendaele 1917, op zaterdag 3 oktober 2015 op het grondgebied van het museum, in het hart van Flanders Fields, een rugbytornooi met twee topaffiches.

Eén tussen de “New Zealand Defence Force Team ” en onze nationale ploeg herenploeg en een voorwedstrijd tussen ons nationale vrouwenteam en de vrouwen van het Britse leger. Met het evenement “Dave Gallaher rugby tornooi” wil de organisatie een gezicht geven aan de eerste wereldoorlog. Het gezicht van een mens, een rugbyspeler en een soldaat.

Met David Gallaher willen we de herinnering levend houden aan de soldaat die van overal ter wereld kwam om te strijden voor onze vrijheid in het eerste grote wereldconflict. David Gallaher was kapitein van de toen al beste rugbyploeg ter wereld de “All Blacks” en kwam met zijn Australisch-Nieuw-Zeelands regiment naar Flanders Fields. Gallaher sneuvelde in Passchendaele in 1917 en wordt door de “All Blacks” nog altijd herdacht als ze spelen in Europa.

Het programma voor zaterdag 03/10:

  • 13.00u Wedstrijd 1: Nationale ploeg vrouwen – British Army
  • 15.00u Wedstrijd 2: Nationale ploeg mannen – New Zealand Defence Force Team 

Deze eenmalige wedstrijd is unieke gelegenheid om onze nationale ploeg tegen een Nieuw-Zeelands nationaal team te zien spelen. De Nieuw-Zeelanders staan garant voor rugby van hoog niveau, en door het brengen van hun haka voor de wedstrijd het publiek een stukje traditioneel rugbyspektakel tonen.

Voor meer informatie rond het David Gallaher-tornooi, zie ook bijlage.

Voor meer info betreffende het Gallaher event contacteer:
Eric Willemsens : +32(0)472 57 70 41
Michel De Baets: +32 (0)474 03 47 24

Meer informatie? Neem hier een kijkje!