Brigandze vs RC Curtrycke XV

Curtrycke begon moeizaam aan de wedstrijd, verschillende spelers moesten noodgedwongen een ongewone positie innemen. Brigandze begon sterk en kon Kortrijk meteen onder druk zetten. Onder deze druk maakte Kortrijk iets te veel fouten waardoor Brigandze de score kon openen via een penalty. Kortrijk bleef de eerste helft onzeker spelen en vond het goeie ritme niet. Wederom door kleine foutjes van de Kortrijkzanen kon Brigandze nog scoren via een try en enkele penalty’s.

Jelle Vermeersch kreeg een gele kaart voor een vermeende “high tackle” en dit was het teken voor RCC om het gaspedaal in te drukken. De laatste vijf minuten van de eerste helft waren voor Kortrijk, maar konden niet in punten omgezet worden.

De tweede helft ging verder zoals de eerste helft eindigde, Kortrijk was baas. Fysiek staken ze erboven uit maar kleine foutjes (knock-ons, handen in de ruck,…) zorgden ervoor dat Brigandze in de match kon blijven. De enkele keren dat Brigandze kon doorbreken konden ze wel telkens scoren, 1 x via een (nipte) try en enkele malen via penalty’s. Curtrycke bleef echter aandringen en in de laatste 20 minuten werd er enkel op de helft van Brigandze gespeeld. Deze druk werd beloond met een try door Michael Vanthournhout die een sterke maul kon verzilveren in een socre. Kortrijk bleef beter, maar Brigandze bleef sterk verdedigen waardoor de gaten niet gevonden werden. Een eerste helft om snel te vergeten, maar een tweede helft die toont dat Kortrijk vooruitgang boekt.

Eindscore 30-7

Jeroen Indevuyst