Bikkels en Benjamins winnen eerste duel!

DSC_0299
Zaterdag 03/09 was het dan uiteindelijk zover, de eerste wedstrijd van het seizoen voor onze Bikkels en Benjamins. De nervositeit en de spanning waren af te lezen op de gezichtjes bij aankomst aan de velden van Tournai Piccard. Tijdens de oefeningen en de opwarming hebben de trainers geprobeerd om iedereen het nodige vertrouwen te geven. Het heeft in ieder geval gewerkt, want bij de eerste actie na de start van de wedstrijd was het al prijs: een eerste try vanRCC!
Daarna was het eventjes wachten omdat de wedstrijd zich stabiliseerde. Beide ploegen waren zeer gewaagd aan elkaar, maar toch konden de jongens van Doornik niet onder de druk van Kortrijk uit en dit resulteerde in nog een try voor RCC. DSC_0302Na deze try verzwaktte de aandacht een klein beetje en de tegenstander heeft daar zeker van geprofiteerd om de kloof te minderen naar 2-3, geen 3-3 ten gevolge van een afgekeurde try wegens buitenspel van Doornik. De jongens en meisjes van RCC waren dus gewaarschuwd. Ze hadden zich al heel snel gehergroepeerd in het begin van de tweede helft. Wat er dan allemaal op het veld getoverd werd, konden de trainers alleen maar van dromen. Beide teams gingen vol voor de overwinning. Twee try’s werden toegevoegd aan het scorebord voor RCC door mooi samenspel aan de linkerkant van het veld en daarna gevolgd door een lange sprint aan de rechter kant. Stand : 2-5.
DSC_0309
Dit was het moment dat Doornik kwam opzetten met hun power play. Onze jongens en meisjes wisten niet onmiddellijk hoe ze dit konden tegen houden of oplossen. Vandaar dat Doornik in staat was om tweemaal tegen te prikken. In het laatste kwart van de wedstrijd was duidelijk te zien dat het loop vermogen van RCC een stuk hoger lag en met slimme linkse en rechtse schijnbewegingen diepte ze de score uit tot 5-8.
Om dit relaas te beëindigen,  kunnen we besluiten dat het tactische spel van RCC het heeft gehaald van het power play van Doornik. Proficiat met de overwinning, de trainers zijn in ieder geval zeer tevreden en trots.
Bjorn en Louise