Biches Famenne-Lustin vs RC Curtrycke Queens

Op 15 april werden de Queens verwacht in Marche-en-Famenne om de derde laatste match van dit seizoen te spelen. Doordat Famenne niet bij de deur is, schakelden we een bus in om zowel de Queens als het grote aantal supporters ter plaatse te brengen. We hadden een lange rit voor de boeg. Sommige Queens gebruikten deze tijd om nog een korte powernap te doen voor de belangrijke match gespeeld werd, andere hadden al van ’s morgens energie te veel. Gelukkig ging de tijd vlot vooruit en kwamen we aan bij de Rugbyclub van Famenne. Het weer zat bij aankomst niet mee, maar gelukkig was de hevige regenbui snel voorbij. Nadat iedereen zich had omgekleed, kon de opwarming starten. Door de vlotte rit was er nog voldoende tijd om alle spieren los te maken. Wanneer de klok bijna drie uur sloeg kwam de ref het veld op om de speelsters attent te maken dat de match bijna van start ging.

Na een korte peptalk van de trainers en de kapitein, was het tijd om er aan te beginnen. Daar stonden de Queens tegenover de meiden van Famenne, te herkennen aan hun fel roze sokken, niet wetende wat te verwachten van deze match. En zo ging de wedstrijd van start. Al na zes minuten scoorde Mélodie de eerste try, waarna ook de eerste conversie een feit was. Elise zorgde op die manier dat er nog eens twee punten bijkwamen, waardoor het al snel 0-7 kwam op het scorebord. Het duurde maar 10 minuten voor de volgende try, gescoord door Hanne, erbij kwam. De meiden van Famenne voelden al snel dat er veel potentieel aanwezig was bij de Queens en voelden dat ze een tandje moesten bijsteken. Ondanks het extra tandje werden de Queens niet afgeschrikt en volgde er een 3de try, ditmaal gescoord door An-Marthe. De tussenstand van de eerste helft was dan ook 0-17.

Na de korte break ging de wedstrijd terug van start. Opnieuw duurde het niet lang voor er een try viel bij de Queens. Ine scoorde en Elise trapte de conversie netjes tussen de palen. Elke speelster gaf zich voor de volle 100 % waardoor de tries bleven komen. In de juiste volgerde werd gescoord door Eline, Louise, Elise, Ella en gevolgd door nog eens 2 tries van Eline. Elise zorgde voor nog maar eens 2 extra punten met een mooie conversie. De meiden van Famenne bleven vechten tot het einde van de match, maar spijtig genoeg voor hen konden ze niet door onze verdediging breken en eindigde de match met een zeer mooie score van 0-60. Door deze overwinning staan we weeral een stapje dichter bij het kampioenschap.
Na deze mooie dag vol geluksgevoel keerden de Queens met de bus terug naar Rollegem en natuurlijk kon een feestje niet ontbreken.

Emily Deleu