Beker van West-Vlaanderen (Queens)

_dsc0170 Twee weken geleden zakten de Brugsche Ladies af naar Kortrijk om een demonstratiematch te spelen, die we wonnen met 15-0 op het scorebord.De sfeer was toen heel ontspannen en we keken dan ook uit naar het tornooi om de beker van West-Vlaanderen mee naar huis te kunnen nemen.

Het was wel jammer dat de dames van Waregem niet aanwezig waren om het tornooi compleet te maken, maar nu zaten we wel rechtstreeks in de finale!_dsc0176

Vol goeie moed begonnen de Queens aan de match en door hun ervaring konden ze snel de bal van de tegenstander veroveren en vervolgens behouden. Er was echter heel wat kracht en samenspel voor nodig alvorens Laura Germonprez de bal achter de trylijn kon neerdrukken. Dit tot grote vreugde van de Queens en de klasgenoten van Laura G. die de supporters van dienst waren.

Na dit gloriemoment werd het de queens duidelijk dat Brugge ons de overwinning niet zomaar cadeau ging geven. Ze stonden stevig in de scrums en rucks en na concentratieverlies van Kortrijk slaagden ze er dan ook in hun eerste try te scoren. De dames van Brugge waren door het dolle heen, deze try hadden ze dan ook zeker verdiend! Hierdoor verloren onze Queens wat de moed en dit resulteerde op het einde van de eerste helft in nog een try tegen.

_dsc0209Gelukkig was onze coach Olivier De Bie er om ons wat moed in te praten en zo zijn we er in de tweede helft weer volop in gevlogen. Na een tweede try van Laura G. kon Ine Detollenaere de conversie maken, waardoor het 10-12 werd in het voordeel van de Kortrijkse dames.

Ondanks de hitte en de vermoeidheid bleven de Queens strijden voor wat ze waard waren. Er werd goed samengespeeld tussen het pack en de lijn, wat resulteerde in een try door Louise Maes en tot slot (hoe kan het ook anders met zulke supporters?) nog een try voor Laura G. Eindstand 10-22 in het voordeel van Kortrijk.

De beker van West-Vlaanderen voor de dames krijgt een plekje in Kortrijk en de dames zullen deze week wel nog voelen dat ze hem niet zomaar cadeau hebben gekregen.

We kijken er alvast naar uit om volgende week opnieuw naar Brugge af te zakken, want het is echt een bende sympathieke madammen waar we het goed mee kunnen vinden zowel op als naast het veld.

Hopelijk slagen we er nog steeds in om ze te verslaan, want hun niveau stijgt elke week en we weten dat je in rugby een tegenstander nooit mag onderschatten!

Laura Houthaeve