Wedstrijdverslag Queens

RC Curtrycke Queens vs RC Hamme

Op 29/04/2017 speelden de Queens hun voorlaatste wedstrijd voor de titel van tweede nationale. Een thuismatch tegen RC Hamme. We hadden een veelbelovende opstelling; een sterk team en een ijzersterke vervanging aan de zijlijn. Het beloofde alvast een spannende match te worden.

De kick-off vond plaats om 16u in de Weimeersen, Rollegem. Het was een lastig begin. Waarbij het spel moeizaam verliep. Sterk tegen sterk. En snel tegen snel. RC Hamme is een team met snelheid. Maar ze hadden nog geen kennisgemaakt met onze nieuwe wingers en fullback. Kleine vermoeidheidsfoutjes van ons, gaven Hamme tweemaal de kans tot een penalty. De eerste eindigde regelrecht tegen de paal. De tweede penalty leverde Hamme 3 punten op. De eerste punten waren gescoord. De voorsprong was gemaakt. 0-3 Onze trouwe speelster Babs liet het niet ongemerkt dat ze nog steeds in topvorm is. Alsof zwanger zijn voor haar geen 9 maanden durende lichamelijke beproeving was, maar een work-out. Net binnen het eerste halfuur bezorgde ze RC Curtrycke een eerste try. 5-3 De meters die Hamme erna doorbrak, wonnen we gemakkelijk terug. Het spel verliep voornamelijk verder vanop de middenlijn. Nog maar eens een duidelijk teken dat we aan elkaar gewaagd waren. 5-3 De eerste helft was gespeeld.

De tweede time was nog maar net begonnen en Babs trok alweer een sprintje aan een niet te onderschatten tempo. Haar comeback werd nogmaals bekrachtigd en het leverde ons een tweede try op. Elise trapte de conversie binnen. 12-3 De Queens waren wakker geschud. Het volgende kwartier werden er maar liefst 3 tries gemaakt.Louise brak door de verdediging en maakte meters. Waarop Hanne een sprintje trok met de bal en een volgende try scoorde. En Hanne zou ‘Turbo Turbo’ niet zijn als ze dit geen tweemaal na elkaar kon verwezenlijken. 22 – 3 Na deze vierde try, gescoord door Hanne, kwamen de eerste traantjes bij onze lieftallige nummer 2. Emmy kon haar betrokkenheid en blijdschap niet langer verbergen.En we lieten het er niet bij. We stelden ons opnieuw op. We speelden snel en gestructureerd. We maakten gebruik van ons sterk pack en onze vlugge wing en zo scoorden we een vijfde try. 27-3 Hamme vond geen mogelijkheid meer om door te breken door onze verdediging en hun score omhoog te brengen. Aan het einde van de match eindigden we met 27-3. Het contrast tussen het ongeloof en de blijdschap van RC Curtrycke en de teleurstelling van RC Hamme na de match, was groot. Maar de Queens hebben deze overwinning verdiend! Een mooie wedstrijd waarin de Queens zich de volle 100% hebben gegeven.

Na afloop werd er nog een extra mededeling gedaan. RC Hamme had voor de maand april een actie opgezet waarbij zij voor ieder gescoord punt een euro zouden donoren aan Kom op tegen Kanker. Wij wilden als club hen daar in steunen door ook onze score te doneren aan hun actie voor Kom op tegen Kanker. Dus bij deze is er 27 euro naar de actie van Hamme gegaan!

Trots op de Queens en de trainers voor deze prachtige prestatie! En nu, op naar de top! Afspraak 06/05/2017 om 16u in de Weimeersen.

Derop en Derover poezekes!

Ineke Denys